• Super leuke workshop Acrylic Pouring(acryl gieten) in onze winkel in Roosendaal

  18 november 2019

  Zaterdag 21 december van 13:30 tot ongeveer 15:30(uitloop mogelijk tot 16:00), Art Plaza Roosendaal, Markt 39 in Roosendaal. 

  Iedereen kan een prachtig kunstwerk maken met deze Workshop Acrylic Pouring(acryl gieten). Wij zorgen voor de juiste materialen die je nodig hebt, geven goede uitleg over de verschillende technieken en zorgen voor koffie/thee/frisdrank en wat lekkers. In deze workshop leer je onder deskundige begeleiding van kunstenaar Marly Jacobs hoe je kunt gieten met vloeibare acrylverf, additieven en siliconen.
  Door het mengen van deze verschillende verven en additieven ontstaat er een mengsel dat spectaculaire effecten veroorzaakt. Acryl gieten werkt ontspannend. Voor een paar uur draait het alleen maar om jouw creatieve gedachten en het schildersdoek. Even al de rest vergeten en genieten van het moment.

  In deze creatieve workshops maak je in 2 a 2,5 uur tijd een prachtig kunstwerk op doek.  De workshops zijn geschikt voor iedereen. Je hebt geen teken- of schilderervaring nodig om mee te kunnen doen, iedereen kan zich inschrijven. We werken tijdens deze workshop met goede kwaliteit acrylverf(Galeria van Winsor & Newton), Pouring Medium van Liquitex en Floetrol, een zogenaamde Bunsenbrander en je krijgt een schildersdoek van 40x50 cm van Winsor & Newton om op te werken. Marly zal uitleg geven over 2 verschillende technieken(dirty cup en Dutch pour), de deelnemers mogen dan kiezen welke techniek ze willen gaan gebruiken.

  De workshop gaat door wanneer er minimaal 4 deelnemers zich aanmelden en het maximaal aantal deelnemers is 8 personen, zodat iedereen de benodigde aandacht krijgt om te komen tot een bijzonder en fraai kunstwerk. Deze workshop vind plaats op zaterdag 21 december van 13:30 tot ongeveer 15:30(uitloop mogelijk tot 16:00) in de kunstenaarsbenodigdheden-winkel Art Plaza Roosendaal, waar Galerie Anita Ammerlaan(1150m2) ook is gevestigd. Markt 39, in het centrum van Roosendaal.

  De prijs van deze super leuke workshop is €49,95. Dit is inclusief alle materialen, koffie/thee, frisdrank en iets lekkers. Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar info@photocreation.nl of meld je aan in onze winkel(open vrijdag en zondag van 12:00 tot 17:00 en zaterdag van 10:00 tot 17:00.
  Wij sturen u dan een rekening, zodra de betaling binnen is noteren wij u als deelnemer aan de workshop.

  De gemaakte schilderijen moeten ongeveer 4 dagen drogen, daarna kunnen de deelnemers de gemaakte werken bij ons ophalen. Als de schilderijen droog zijn kunnen ze door ons voorzien worden van een vernislaag als de deelnemer dat zou willen.  Door het vernis krijgen de kleuren meer diepte en detail. Vernis is bestemt voor duurzame bescherming van acrylschilderijen als een soort lak dat eroverheen gespoten wordt of met een kwast wordt aangebracht.

  Mocht het zo zijn dat de workshop op zaterdag 21 december vol is maar je hebt interesse om in de toekomst een keer deze workshop te doen, dan kan je dat aangeven door ons een mail te sturen, dan laten wij jou weten wanneer we deze workshop weer in onze winkel zullen organiseren. Als je met je eigen groepje(minimaal 6 personen) een keer deze workshop wilt volgen dan kan je ons ook mailen en dan kijken we samen op welke datum we dat kunnen regelen.

  Vriendelijke groet,

  Anita Ammerlaan, Marly Jacobs en Patrick Roelofs

  Lees meer >> | 3472 keer bekeken

 • Grote Kerst-Muziek en WijnProeverij door vinoloog CornĂ© Janssen bij Galerie Anita Ammerlaan(1150m2) met geweldige live muziek door gitarist Remko Willems

  13 oktober 2019

  Normale prijs € 25,00 p.p. T/m 31 oktober voor slechts €17,50!

  Op zondagmiddag 8 december 2019 organiseert vinoloog  Corné Janssen in samenwerking met gitarist Remko Willems(nummer 7 in de Top 10 Beste Akoestische gitarist van de Benelux) en Galerie Anita Ammerlaan een bijzondere Kerst-, Muziek en wijnproeverij. Onder het genot van een hapje en live muziek kunt u kiezen uit maar liefst 50 heerlijke wijnen om te proeven. Vinoloog Corné Janssen vertelt ualles over de verschillende wijnen en over goed wijn/spijs combinaties.
  Dit bijzondere evenement begint om 14:00 uur en zal tot 17:00 uur duren. 
  Bij binnenkomst krijgt u een feestelijk glaasje bubbles!

   

  Locatie: Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39 4701 PB Roosendaal, waar u tijdens het genieten van de wijn en heerlijke live muziek ook van prachtige professionele kunst kunt genieten.

  Koop uw toegangsbewijs via:  https://wijnimportjanssen.nl/product/kerstproeverij-2019

  Lees meer >> | 2480 keer bekeken

 • Zondag 23 juni en zondag 7 juli 2019 workshop Faber Castell Polychromos kleurpotloden door Nicky Saliha

  12 juni 2019

  Deelname: € 5,-
  (Bij aankoop vanaf € 15,- aan Faber-Castell producten krijgen deelnemers € 7,50 korting.)
  Deelnemers kunnen zich aanmelden via:

  info@photocreation.nl of in onze galerie, Markt 39 in Roosendaal
  Graag in de mail aangeven: op welke datum en welk tijdsblok je wilt meedoen, je naam en telefoonnummer.
  Er is plek voor 10 deelnemers per tijdsblok en VOL=VOL


  Aantal rondes:
  1e 12:00 – 13:30
  2e 14:00 – 15:30
  3e 16:00 – 17:30

  Tijdens deze workshop leer je verschillende basis technieken over het inkleuren met de Polychromos kleurpotloden van Faber-Cas­tell. Hierbij gebruiken wij reukloze terpentine en een doezelaar. Je hebt de keuze uit het inkleuren van vijgen, kersen of een klaproos. Dit is een workshop waarbij de deelnemers stap voor stap werken.

  Nicky Saliha zal de workshops bij ons geven.
  Opgeleid als animator/audiovisuele vormgeving aan het Grafisch Lyceum te Utrecht.
  HBO diploma  illustrator.
  Geslaagd aan de kunstacademie ArtEZ te Zwolle.

  www.nickysaliha.nl

  Faber Castell Polychromos kleurpotloden:
  De ‘crème-de-la-crème’ onder de kleurpotloden.
  Hoogwaardige pigmenten met voortreffelijke kleurkracht en lichtbestendigheid. Goede kleurafgifte en soepel werkend. Wis- en watervast. Houder gelakt in de kleur van het potlood. 3,8 mm kerndikte in hout gevat.

  De workshops worden gehouden bij Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39 in Roosendaal, waar tevens Art Plaza Roosendaal gevestigd is.

  Vriendelijke groet,
   

  Anita Ammerlaan & Patrick Roelofs

  Lees meer >> | 1679 keer bekeken

 • Zondag 30 juni feestelijke opening Eye-Candy 23 bij Galerie Anita Ammerlaan

  1 juni 2019

  Je bent van harte welkom!

  Opening met wijnproeverij door vinoloog Corné Janssen en gitaristen Remko Willems en Joshua Smits

  Feestelijke opening Eye-Candy 23 bij Galerie Anita Ammerlaan

  Op zondag 30 juni van 13:30 tot 17:00 vindt de opening van Eye-Candy 23 plaats bij Galerie Anita Ammerlaan, met heerlijke live muziek door  de gitaristen Remko Willems en Joshua Smits en een wijnproeverij door Roosendaalse vinoloog Corné Janssen. Tijdens deze expositie is het werk van 10 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal.

  Kunstwerken van de volgende 10 kunstenaars zijn tot en met 22 september te bewonderen: Leonie van den Udenhout(fotografie), Janneke Rottier(schilderijen), Bert Taken(schilderijen), Chris Overbeeke(schilderijen), Linda Blokken(schilderijen), Lia Burger(schilderijen), Jan Koren(schilderijen), Marja Vrijhoef(keramiek), Petra Aertzen(keramiek) en Anita Ammerlaan(schilderijen).  De expositie biedt weer een mooie diversiteit met keramiek, foto’s en schilderijen in verschillende stijlen. De galerie is open van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00.

  ”Met het werk van de 10 bijzondere exposanten zijn wij er van overtuigd dat deze expositie weer in de smaak zal vallen bij kunstliefhebbers. Tijdens deze expositie zullen wij weer een mooie diversiteit aan kunst van professioneel niveau presenteren in onze 1150m2 grote galerie. Wij zijn erg blij dat gitarist Remko Willems tijdens de opening komt spelen, hij staat op plaats 7 in de Top 10 van Beste Akoestische Gitarist van de Benelux. Deze lijst wordt jaarlijks vastgesteld door vakblad de Gitarist. Remko speelt vaak met Joshua Smits die ook meewerkt aan de nieuwe CD van Remko. Het is ook fijn dat Roosendaalse vinoloog Corné Janssen er bij zal zijn, bezoekers kunnen dan wijn proeven en eventueel advies en uitleg krijgen over de verschillende wijnen. Uiteraard is iedereen van harte welkom om er samen met ons een bijzondere en gezellige zondagmiddag van te maken in onze galerie!”

  Locatiegegevens:

  Galerie Anita Ammerlaan
  Markt 39, Roosendaal

  Lees meer >> | 1777 keer bekeken

 • Nieuwe Anita Ammerlaan Kunst-Mokken!

  6 mei 2019

  De Kleurrijke KunstMokken met de schilderijen(tulpen, klaprozen en natuurlijk koeien) van mij er op, zijn vaatwasmachinebestendig, magnetronbestendig en rondom full colour bedrukt. Ze zijn 9,6 cm hoog, hebben een doorsnede van 8,2 cm en een inhoud van 330 ml.
  Per stuk €9,95 in onze galerie en €15,95 inclusief verzendkosten binnen Nederland.
  Vier stuks voor €35 in onze galerie en €39,95 inclusief verzendkosten binnen Nederland.
  Je kan ze bestellen door een email te sturen naar
  info@anitaammerlaan.com met vermelding van de nummers van de mokken die je wilt hebben en het adres waar ze naar toe gestuurd moeten worden.
  Alle mokken kan je bekijken via deze link:
  https://www.anitaammerlaan.com/kunstwerken/287313406_Kunst-Mokken.html


  Je kunt ze dus ook kopen in onze galerie: Markt 39 in Roosendaal, open vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00,  om er zeker van te zijn dat wij open zijn op een bepaalde dag bekijk je onze agenda op https://anitaammerlaan.com/index/162668889_Agenda+Galerie.htm

  Lees meer >> | 1425 keer bekeken

 • Zondag 14 april Meet & Greet bij Galerie Anita Ammerlaan

  23 maart 2019

  Op zondag 14 april van 14:30 tot 17:00 vindt er een Meet & Greet plaats bij Galerie Anita Ammerlaan, met heerlijke live muziek door saxofonist Peter van Ineveld en aanwezige exposanten die deelnemen aan expositie Eye-Candy 22. Tijdens deze expositie is het werk van 11 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal.

  Kunstwerken van de volgende 11 kunstenaars zullen te zien zijn: Mia America(sculpturen-keramiek), Ellen Legierse(schilderijen), Marita ter Hark(schilderijen), Karin Starmans(schilderijen en ruimtelijk werk), Ferdi de Bruijn(klokken en LED-lichtobjecten), Anouk Gunter (schilderijen), Gerty Vos(schilderijen), Mathisse Arendsen(schilderijen), Marga Niederer van Huizen(keramiek), Edith Madou(keramiek) en Anita Ammerlaan(schilderijen). De expositie biedt weer een mooie diversiteit met LED-lichtobjecten, klokken, keramiek en schilderijen in verschillende stijlen. Eye-Candy 22 is te bezoeken t/m zondag 16 juni, de galerie is open van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00.

  Door omstandigheden waren wij niet in staat om bij aanvang van expositie Eye-Candy 22 een opening te verzorgen. Maar uiteraard verdiend deze fraaie expositie ook een feestje en dus hebben wij besloten om op zondag 14 april een leuke Meet & Greet te organiseren. Tijdens deze expositie zullen wij weer een mooie diversiteit aan kunst van professioneel niveau presenteren in onze 1150m2 grote galerie. Saxofonist Peter van Ineveld zal zorgen voor heerlijke en sfeerverhogende muziek en onze exposanten geven dan het aanwezige publiek graag uitleg over hun werk. Uiteraard is iedereen van harte welkom om er samen met ons een bijzondere en gezellige zondagmiddag van te maken!

  Locatiegegevens:

  Galerie Anita Ammerlaan
  Markt 39, Roosendaal


  Schilderijen Anouk Gunter


  Schilderij Gerty Vos


  LED-Lichtobjecten Ferdi de Bruijn


  Schilderijen Mathisse Arendsen


  Schilderijen Ellen Legierse


  Schilderijen Karin Starmans


  Werk Marita ter Hark


  Keramiek Edith Madou


  Keramiek Mia America


  Keramiek Marga Niederer van Huizen


  Schilderij Anita Ammerlaan

   

  Lees meer >> | 2308 keer bekeken

 • Uitnodiging feestelijke opening expositie EYE-CANDY 21 op zondag 9 december

  17 november 2018

  UITNODIGING OPENING EXPOSITIE EYE-CANDY 21

  Opening met 3 geweldige gitaristen

  Feestelijke opening Eye-Candy 21 bij Galerie Anita Ammerlaan

  Op zondag 9 december van 13:30 tot 17:00 vindt de opening van Eye-Candy 21 plaats bij Galerie Anita Ammerlaan, met heerlijke live muziek door de gitaristen Remko Willems, Valentijn Willems en Joshua Smits. Tijdens deze expositie is het werk van 10 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal.

  Kunstwerken van de volgende 10 kunstenaars zijn tot en met 3 maart te bewonderen: Leo Gerritsen(sculpturen), Marja Verhage(sculpturen), Marlies Verda(schilderijen), J.P. van Opheusden(schilderijen), Didi Oberman(schilderijen), Philip de Rooij (schilderijen), Bojan Gurbaj(schilderijen), Gerard van Velzen(schilderijen), Walter Maas(wandobjecten) en Anita Ammerlaan(schilderijen). De expositie biedt weer een mooie diversiteit met stenen sculpturen,  stalen sculpturen en wandobjecten van verschillende materialen en in verschillende stijlen. De galerie is open van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00. Het kan zijn dat de galerie gesloten is i.v.m. de deelname door Anita Ammerlaan aan een kunstevenement. De agenda van de galerie: https://bit.ly/2P61f3d 

  Locatiegegevens:

  Galerie Anita Ammerlaan
  Markt 39, Roosendaal

  www.anitaammerlaan.com

  Graag tot zondag 9 december in onze galerie, vriendelijke groet,

  Anita Ammerlaan en Patrick Roelofs

  Lees meer >> | 2351 keer bekeken

 • Vanaf 26 september geef ik weer een cursus acrylschilderen

  4 augustus 2018

  Vanaf 26 september wordt er door mij op de woensdagochtenden weer een cursus acryl schilderen gegeven.

  Er is nog plaats!

  Wilt u zich opgeven? Dan kunt u dit doen in de winkel, de galerie of via e-mail.

  Cursus acryl schilderen

  Woensdagochtend 9:30 – 12:00
  Data: 26/9 – 3/10 – 10/10 – 24/10 – 31/10 – 7/11 – 14/11 – 21/11 – 28/11 – 5/12 – 12/12 – 19/12
  Locatie Art Plaza
  Roosendaal, Dr. Brabersstraat 7
  De winkel is ondertussen ook geopend.

   

  Kosten  € 210,- per 1

  Lees meer >> | 1834 keer bekeken

 • Toer de Boer bij melkveebedrijf Ammerlaan

  30 juni 2018

  Toer de Boer maakt zondag 8 juli een fietstocht van 9 kilometer langs vier boerenbedrijven. In Heijningen zijn het akkerbouwbedrijf Van Nieuwenhuijzen aan de Slobbegorsedijk, kersen- en perenbedrijf De Zuylenhoeve aan de Kreekweg 1 en het akkerbouwbedrijf van de familie Maris aan de Slobbegorsedijk. In Fijnaart  doet melkveebedrijf Ammerlaan, van mijn vader en oom,  aan de Kwartiersedijk 42a mee.

  Uiteraard kan ik met mijn koeienschilderijen daar niet aan ontbreken. U kunt mijn werk bewonderen en desgewenst aankopen. Schilderijen, kalenders, prints en kaarten. Voor degenen die liever zelf tekenen en/ of schilderen verkoop ik daar ook wat teken- en schildermateriaal. Bij aankoop van teken- of schildermateriaal, schilderij of kaart maakt u kans op uw eigen schildersset. Zowel kinderen als volwassenen kunnen helemaal los gaan in het schilderen van een koe op papier of doek. En ondertussen probeer ik zelf ook nog wat te kunnen schilderen aan een van mijn opdrachten… uiteraard een koe…
   

  Activiteiten

  Alle bedrijven houden van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. Op alle bedrijven is er van alles te zien en te beleven. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Bij de bedrijven is er voldoende parkeerruimte en er rijden huifkarren die de deelnemers naar de verschillende deelnemende bedrijven brengen. Deelname is gratis.

  Bij de activiteiten waarvoor bezoekers op de bedrijven terecht kunnen zijn ponyrijden, met een pluktreintje door de boomgaard, schminken, koeien melken en een speurtocht waarmee deelnemers kans maken op een ballonvaart.

  Lees meer >> | 2073 keer bekeken

 • Uw hond of ander huisdier geschilderd in mijn kleurrijke stijl?

  11 juni 2018

  Ik schilder graag uw huisdier in mijn kleurrijke stijl voor u! Wat ik nodig heb is een foto van uw favoriete huisdier, verder bepaald u de kleuren en het formaat. Wanneer ik de kleurrijke achtergrond van het schilderij klaar heb dan maakt ik een foto en stuur ik u die per mail voor goedkeuring. Ik schilder deze dierenportretten met acrylverf op doek. Dat kan al vanaf 30x30x4 cm, ik gebruik graag de 4 cm dikke doeken, waarbij ik de zijkanten ook beschilder zodat er in principe geen lijst omheen hoeft(dat kan natuurlijk wel).
  Lijkt het u leuk als ik uw huisdier op doek vastleg en wilt u meer informatie, dan kunt u mij vrijblijvend mailen via info@anitaammerlaan.com
  Hierboven en hieronder een aantal honden die ik in opdracht heb geschilderd.

  Zonnige groet,

  Anita Ammerlaan

  Lees meer >> | 1752 keer bekeken

 • Meer blogs >>