U kunt het werk van Anita bekijken in haar Galerie(1150m2) aan de Markt 39 in Roosendaal(NB).
Elke drie maanden is er een geheel nieuwe expositie met talentvolle en professionele kunstenaars op deze bijzondere locatie!
Open van vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00, zie 'Agenda Galerie' voor meer informatie over de exposities.

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze.

Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. 

Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen.

Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst.
Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen.
Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen.
Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme. 

Haar schilderijen werden aangekocht door particulieren uit o.a. Nederland, België, Duitsland, Rusland, China, Frankrijk, Spanje, Israël, Amerika, Australië en Japan.
Ook hebben diverse bedrijven werk van Anita aangekocht, o.a. Friesland Campina en Farm Frites.

 

Beeldend Kunstenaar Anita Ammerlaan:
06-23604462
info@anitaammerlaan.com