Atelier en Expositieruimte Anita Ammerlaan

 Roosendaalse kunstenaar Anita Ammerlaan werd begin oktober 2012 gebeld door FMT beheer met de vraag of ze interesse had om gebruik te maken van een 1150m2 groot winkelpand in het centrum van Roosendaal.

Na een bezichtiging van dit pand, besloot Anita om van deze mooie aanbieding gebruik te maken en sinds begin november heeft zij haar atelier daar gevestigd.
Gezien de grootte van het pand biedt zij anderen kunstenaars ook de mogelijkheid om bij haar te exposeren, voor een periode van 3 maanden, waardoor steeds wisselende kunst te zien is.Haar partner; Patrick Roelofs, houdt zich bezig met het expositiegedeelte en doet de P.R. voor Atelier en Expositieruimte Anita Ammerlaan.
Het  kunstkoppel ontmoeten elkaar tijdens een groot kunstevenement in Ahoy Rotterdam, waar  Anita aan deelnam met haar werk en Patrick assisteerde kunstenaar Erik Loman in zijn stand.
 


Anita heeft de Willem de Kooning academie in Rotterdam met succes doorlopen.
Geïnspireerd  door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom schilderde zij vanaf 1997 tot 2011 vooral figuratief realistische koeienschilderijen in olieverf.
 


In de zomer van 2011 vertrok het kunstkoppel voor een zes weekse werkvakantie naar het binnenland van Portugal, in de buurt van de stad Coimbra.
De Berlingo werd volgeladen met schildermateriaal en twee koffers en er was net genoeg ruimte over voor de bench van hun hond Izzy.
 


Op de plaats van bestemming aangekomen ging Anita bijna direkt aan de gang, ze wilde meer contact met de verf en begon met haar handen te schilderen en te experimenteren.
Uiteindelijk had ze de slag te pakken en zo ontstond haar nieuwe serie, de zogenaamde  “Lightscapes”.
De eerste Lightscape-schilderijen waren expressief impressionistische werken, geïnspireerd door het Portugese landschap.

 

In mei 2012 werden er 3 nieuwe melkrobots geplaatst op het bedrijf van haar vader en oom.
Anita heeft toen 3 dagen geholpen om alle koeien te voorzien van een zogenaamde responder, zodat de robot elke afzonderlijke koe kan herkennen.
Na die 3 dagen tussen de koeien besloot zij toch weer koeien te willen gaan schilderen, niet zoals zij tussen 1997 en 2011 deed, maar nu op haar “Lightscape” manier en zo ontstonden de “Lightscape-Cows”.


De “Lightscape-Cows” zijn unieke koeienschilderijen geworden met veel kleurschakeringen in de achtergrond en de koe zelf wordt gedeeltelijk geschilderd, maar is duidelijk herkenbaar als koe.
De achtergronden van deze schilderijen worden gemaakt met acrylverf, die zo dik is aangebracht zodat er een goed zichtbaar reliëf ontstaat, de koe wordt  daarna in olieverf aangebracht.
 


Anita haar nieuwe werk is te zien in haar nieuwe ruimte, van vrijdag tot en met zondag van 12 uur tot 17 uur, Markt 39 in Roosendaal(nb).
Kijk voor de agenda op de Facebookpagina van Atelier en Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan.
Ook is het mogelijk om op afspraak op bezoek te komen bij Atelier en Expositieruimte Anita Ammerlaan, een afspraak kan worden gemaakt via de mail.

Kortom: iedereen is van harte welkom in het kleurrijke centrum van het Brabantse Roosendaal, parkeerterrein op 100 meter en NS station op loopafstand.

Website: www.anitaammerlaan.exto.nl

Email: info@anitaammerlaan.com

Facebookpagina: www.facebook.com/AtelierExpositieruimteKunstenaarAnitaAmmerlaan
 

Maar liefst vijf nieuwe gastkunstenaars zullen hun werk presenteren, van 1 maart tot 1 juni, bij Atelier en Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan.

Karin Berg uit Rotterdam zal haar kleurrijke en unieke schilderijen presenteren.
Zij is autodidact, maar zij noemt zichzelf liever iemand die de fascinatie voor het leven in al haar facetten wil vastleggen.
Een kunstenaar wordt immers door het leven gevoed, geïnspireerd en gemotiveerd.
Karin maakt kunst zonder kaders, waarbij inspiratie, eigen creërend vermogen, vorm en de vrije uiting van kleur in kunst de basis voeren.
www.karinberg.nl

Krachtige, kleurrijke expressieve/ impressionistich schilderijen, geïnspireert door de COBRA-groep, van de hand van kunstschilder HASTO (Harrie Stortelder, Neede), zullen ook in Roosendaal te bewonderen zijn.
Schilderijen waarin fantasiedieren of wezens de hoofdrol spelen en waar je heerlijk bij kunt wegdromen.
www.hasto.nl

Zijn inspiratie haalt hij uit al de facetten van het leven, die hij op een krachtige en kleurrijke manier op doek weet te zetten.
Ootmarsumse kunstenaar Paul Eertman schildert met acrylverf, waarbij hij probeert het niet alledaagse uit het alledaagse te halen. Hij noemt zijn werk dan ook “absurd realisme”. Een eigen term omdat zijn zeer eigen stijl moeilijk in een vakje te plaatsen is.
www.eertman.com

Abstracte schilderijen in acryl en het toevoegen van diversen materialen om zo spannend reliëf te creëren op het doek, dat was waar Ineke Voigt uit Tiel zich lange tijd alleen mee bezig hield.
Naast schilderijen heeft zij nu ook een serie beelden gemaakt, geheel in haar bekende stijl, die zij in brabant zal laten zien.
www.voigtpaintings.nl

Veel van haar prachtige schilderijen zijn strak vormgegeven waarin geabstraheerde (mens)figuren een hoofdrol spelen.
Lianne Oost, 22 jaar en getalenteerd opkomend kunstenaar, vindt het belangrijk dat de intentie achter het werk zonder omwegen de kijker beroert.
www.lianneoost.com

Naast deze gastkunstenaars is het werk van de volgende kunstenaars ook te zien in Roosendaal;
Erik Loman, Henk Veen, Peter Hendriks, Sylvia Verhoeven(tot 15 maart), Patrick Roelofs en uiteraard het werk van Anita Ammerlaan zelf.

Atelier en Expositieruimte Anita Ammerlaan is geopend van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00, behalve wanneer Anita zelf deelneemt aan een kunstevenement in het weekend.


De agenda is te vinden op Facebook: www.facebook.com/AtelierExpositieruimteKunstenaarAnitaAmmerlaan?ref=hl#!/AtelierExpositieruimteKunstenaarAnitaAmmerlaan/events

Bezoek op afspraak is mogelijk, een afspraak kan gemaakt worden via: info@anitaammerlaan.com

Bezoekadres: Markt 39, Roosendaal(nb)

Alles over kunstenaar Anita Ammerlaan is te vinden op: www.anitaammerlaan.exto.nl