Door Floetrol te mengen met acrylverf wordt het vloeibaarder, maar verliest het geen pigment zoals bij het verdunnen met water. Met Floetrol kan je perfect acryl gieten (acrylic pouring). Vertraagd de verfhechting en verminderd de kans dat de verf olieachtig opdroogt.

Floetrol 2,5 liter aanbiedingsprijs €39,95(komt  neer op slechts €15,98 per liter)
Floetrol 1 liter aanbiedingsprijs €19,95
Floetrol 0,5 liter aanbiedingsprijs €14,75

In onze winkel Art Plaza Roosendaal, Markt 39 in Roosendaal.
Vrijdag en zondag open van 12:00 tot 17:00 en zaterdag open van 10:00 tot 17:00. Wij zijn 21 t/m 23 februari gesloten i.v.m. Carnaval.

Door Floetrol te mengen met acrylverf wordt het vloeibaarder, maar verliest het geen pigment zoals bij het verdunnen met water. Met Floetrol kan je perfect gieten (pouring). Vertraagd de verfhechting en verminderd de kans dat de verf olieachtig opdroogt.

Floetrol 2,5 liter aanbiedingsprijs €39,95(komt  neer op slechts €15,98 per liter)
Floetrol 1 liter aanbiedingsprijs €19,95
Floetrol 0,5 liter aanbiedingsprijs €14,75

Acryl gieten is een vorm van abstracte kunst, waar je schilderijen mee maakt met vloeibare acrylverf. Het leuken aan gieten met acrylverf is dat je het op verschillende manieren kan doen en verrassende resultaten krijgt. Eigenlijk is het onmogelijk om fouten te maken. 

 Wat heb je nodig?

  • Acrylverf (van bijvoorbeeld Amsterdam)
   • of Acrylinkt (van Liquitex of Amsterdam)
  • Acrylverf Giet medium (van Liquitex of Floetrol)
  • Siliconen-olie 
  • Plastic bekers (of glazen potten als je eco-friendly wilt zijn)
  • Roerspatels
  • Evt. Plastic handschoenen
  • Een schildersdoek (Het kan in principe op alles, waaronder; hout, karton, tegels, etc.)
  • Water
  • Ook evt. een brander of een föhn  

   Wat moet je doen?

   Zoek je favoriete kleur verf (of inkt) uit en mix dit met gietmedium (van Amsterdam Liquitex of Floetrol), siliconen-olie en een scheutje water, en doe dit in een beker. Dit moet goed gemixt worden zodat de ingrediënten goed samenhangen, anders kan je acryl schilderij misschien wel “verpest” worden omdat alles niet goed gemixt is. 

   Ook moet je ervoor zorgen dat de ruimte waarin je verft goed beschermd is. Het drogen van de acryl kan best lang duren, dus het kan zijn dat er iets mis kan gaan tijdens het drogen. Dus zorg ervoor dat je huisdier niet in de buurt kan komen! Je krijgt acryl verf niet snel uit je kleding of van je handen. Dus wees voorzichtig met het geknoei!

   Als je je werkruimte niet al te vies wilt maken, kun je een bak die groter is dan je canvas eronder zetten. Je kunt dan bijvoorbeeld blikken als steun gebruiken voor je canvas zodat het verf gemakkelijk in de bak terecht komt en dus niet op de onderkant van het canvas komt.    

   Waarom giet medium?

   De giet medium zorgt ervoor dat de verf vloeibaarder wordt en dan dat de verf beter met elkaar mixt. De Siliconen Olie zorgt ervoor dat de cellen in de verf naar voren komen en groter worden.

   Tip: Met een gasbrander of een föhn kun je eventueel deze cellen nog meer vergroten door ze voorzichtig te verhitten.  

   Je kunt verschillende kleuren in één beker mixen, dit heet de Dirty Pour, of je kunt de kleuren los op het canvas schenken. 

   Met de gemixte beker kun je ook de Flip-Cup proberen; door eerst je canvas om te draaien, op de beker te zetten en dan het geheel weer omdraaien, zodat de beker onderste boven op je canvas staat. 

   Hierna haal je de beker voorzichtig omhoog, zodat de verf langzaam over je canvas kan verspreiden. Door je canvas te kantelen kun je de witte randjes weg werken, dit kan ook met je vinger of met een kwast. Ook kun je de Swipe-Techniek gebruiken. Je kunt dit doen na de Flip-Cup of na het gieten van het losse verf. Als je zover bent, kun je met je vinger (of met iets anders zoals een liniaal of houten latje) de verf “swipen”, hiermee kun je doen wat je wilt. 

   Hoe lang duurt het opdrogen?

   Hoe meer lagen verf je hebt hoe langer het opdrogen kan duren. Het ligt er ook aan met wat voor giet medium je gebruikt, in welke temperatuur je schilderij droogt en de vochtigheid. Als je schilderij te snel droogt is de kans groter dat er barsten in komen.

   Als je barsten wilt voorkomen is het handig dat er niet veel daglicht op je schilderij terecht komt en dat de temperatuur niet te hoog staat in je kamer.